x
3500₺ ve üzeri KARGO BEDAVA!
Menü
Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

Trafo ve Driverlar

 

Trafo nedir sorusuna en iyi cevap, "Trafo, aydınlatma sistemlerinin can damarıdır." olacaktır. Doğru planlanan ve tasarlanan LED sistemler, verimli ve sorunsuz bir aydınlatma sağlayacaktır. Bir LED sistemde driver kullanıldığında verimliliği arttırarak hem ciddi bir tasarruf sağlanabilirsiniz hem de genel sistem ömrü daha uzun olur.

 

Trafo Nedir? Trafo Ne İşe Yarar?

 

Trafo, aydınlatma sistemlerinde gerilimi dengeleyen yapıdır. Genellikle kullanıcıların aklına, trafo ne işe yarar sorusu akıllara gelir. Bu sorunun yanıtı da şöyledir: Trafolar, frekans değişimi olmaksızın aydınlatmanın dengeli bir şekilde yapılmasını sağlar.

 

Trafo ve Driver Fiyatları ve Çeşitleri

 

Trafo fiyatları öncelikle ihtiyaç duyulan güç doğrultusunda ve kaliteyle paralel olarak belirlenmektedir. Trafo çeşitleri araştırılırken aydınlatmada kullanılacak güç miktarına uygun bir seçim yapılmalıdır. Örneğin 3.5 amper 36 Watt kapasiteli ve 15-20 TL civarındaki bir trafo yeterli iken bunun yerine 8.5 amper 100 Watt’lık bir trafo satın alırsanız ödeyeceğiniz rakam 70-80 lira aralığına çıkacaktır. Bu da kullanmayacağınız bir kapasite için ödeme yapmış olmanız anlamına gelir. 5 amper led trafosu fiyatı, en uygun fiyatlı led trafolar için web sitemizi inceleyebilirsiniz. LED trafo sistemleri, çeşitli güç ve akım değerlerine sahiptir. Başlıca trafo ve driver markaları arasında Neptün, Cata, Lamptime ve Jüpiter sayılabilir. Ayrıca duvar aplik ve led spot armatür modellerimizi de inceleyebilirsiniz.

 

Trafo ve Driver Bağlantısı Nasıl Yapılır? 

 

LED trafo bağlantısı yaparken kabloların takılacağı arka bölümde “L” harfi ile işaretli yere akım taşıyan kabloyu, “N” harfi ile işaretli yere nötr kabloyu ve hemen onun yanında bulunan yere ise topraklama kablosunu bağlamak gerekir. Girişi, bu şekilde tesis ettikten sonra LED sistem üzerinde aynı işaretleri taşıyan kablolardan –V/+V işaretli olanları da yerlerine bağlanır. Dış mekan aydınlatma ürünlerimizi de inceleyebilirsiniz.

 

Trafo Güç Hesabı ve Sağlamlık Kontrolü

 

Trafo güç hesabı yaparken ihtiyaç duyulan aydınlatma unsurlarının miktarı dikkate alınır. Konuyu şerit LED üzerinden örneklendirmek gerekirse, “amper X volt X metraj” olarak ifade edilen bir formülasyon söz konusu olacaktır. Her bir metresi 0.5A akım çeken 6 metrelik bir aydınlatma elemanı 12V ile çalışır ve 0.5 X 12 X 6 = 36Watt güç tüketir. Buna bir miktar emniyet payı ilavesiyle gereken trafo gücünü hesaplamak mümkündür. Trafoların sağlamlık kontrolü yapılırken pek çok parametre olmakla birlikte öncelikle direnç ve diyotların ölçü aleti ile kontrol edilmesi gerekir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.