14:00'a Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda!
Menü
Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

starakim-destek-hatti.webp (38 KB)

TTR Kablo Çeşitleri

3 4
Toplam 142 ürün bulunmaktadır.

TTR Kablo Modelleri

 

Elektrik sistemleri ve enerji dağıtımı alanında kullanılan pek çok kablo çeşidi mevcuttur. Bunlardan biri olan TTR kablo, içerisinde çok sayıda ince telli bakır iletkenin yer aldığı, damarların PVC ile kaplanarak yalıtımının yapıldığı kablolara denir. Ayrıca tellerin aralarında kalan boşluklar yine PVC dolgu ile doldurularak güvenlik özelliği artırılır.

 

TTR Kablo Nedir? Nerelerde Kullanılır?

 

İnce yapıdaki bakır tellerinin PVC dolgu ile kaplandıktan sonra 6 veya 4 damarlı olmak üzere yine PVC borular içine yerleştirilmiş kablo türleri "TTR kablo" olarak adlandırılır. Özellikle tesisat kabloları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan TTR kablolar, çok damarlı ve esnek oldukları için işlevsel bir kullanım sunar. Damar sayısına göre farklı kullanım alanlarında tercih edilen bu tür kabloların 2, 3, 4 veya 5 damarlı formları sıklıkla tercih edilir. Daha kolay bükülebilir yapısı sayesinde, halojensiz tesisat kabloları arasında en dayanıklılardan biri olarak öne çıkan TTR kabloların sıklıkla tercih edildiği görülür. Elastik yapısı sayesinde elektrik sektöründe kendine geniş bir kullanım sahası bulan TTR kablolar, uygun kesitlere getirildiğinde şu alanlarda değerlendirilir:

 

  • Mekanik zorlamanın nispeten daha az olduğu ıslak veya nemli alanlarda,
  • Seyyar kablo (ara kablo) gerektiren alanlarda,
  • Sonradan tasarlanan basit aydınlatma tesisatlarında,
  • Ek tesisat ihtiyacı gerektiren bölgelerde,
  • Elektrik cihazların iç kısmında yer alan ve enerji sağlayan tesisatlarda,
  • Seyyar veya grup prizlerde,
  • Isıtıcı gibi ev aletlerinde.

 

Kablo Çeşitleri ve Fiyatları

 

TTR kabloların kullanım alanları tamamen boyut ve kesitlerine göre değişiklik gösterir. Örneğin, uzatma kablosuna ihtiyaç duyulan şantiye alanlarında en çok tercih edilen kablo türü TTR kablolardır. Çünkü kablonun sahip olduğu uzunluk ve esneklik, elektrik enerjisi gücünün verimli dağılımı için önem arz eder. Bu bağlamda nemli ve ıslak alanlarda 3x1 5 TTR kablo kullanımı, hem seyyar hem de elastik olduğu için fonksiyoneldir. Sert bakır tel içeren bu tür kablolar, daha sabit alanlarda kullanılırken; çok sayıda bakır telden oluşan ince formlu kablolar ise taşınabilir alanlarda kullanılır. TTR kablo fiyatları, öte yandan damar sayısı ve kesit boyutuna göre de farklılık gösterir.

 

TTR Kablo Ölçüleri

 

Normal şartlardan daha fazla ısı dayanımı gerektiren alanlarda tercih edilen TTR kablolar, farklı teknik özelliklerine göre sınıflandırılır. Böylece TTR kablolar arasında elektrik akımının kontrolü ve istenen yerlere enerji ulaştırmak için kullanılan diğer kesitli modelleri de bulunur. Bu tür kablolar, genel anlamda içerisindeki kesitine ve sayısına göre farklılık arz eder. Örneğin, 3 damarlı ve 2,5 mm kesite sahip olanlar "3x2,5 TTR kablo" şeklinde adlandırılır. Buna karşın 2 damarlı; ancak 1,5 mm kesitli olanlara ise "2x1,5 TTR kablo" adı verilir.

 

TTR Kablo Akım Taşıma Kapasiteleri

 

TTR kabloların sahip olduğu kablo kesiti ve damar sayısı 20 santigrat derecede iletken maddenin maksimum direnç yapısını ve 30 santigrat derece maksimum akım taşıma kapasitesini de etkiler. Örnek vermek gerekirse, endüstriyel alanlarda en çok tercih edilen 2 x 1,5 TTR kablonun 20 santigrat derecede maksimum direnci 13,3 ohm'dur. Aynı kablonun 30 santigrat derece sunduğu maksimum akım taşıma kapasitesi ise 18 Amper olarak bilinir. Benzer şekilde 3 x 2,5 TTR kablo türünün sağladığı direnç ve akım taşıma kapasitesi, damar ve kesit sayısı fazla olduğu için daha yüksek değerlere sahip olacaktır. Diğer bir deyişle, daha yüksek performans gösteren 3x2,5 TTR kablo fiyatı, metre başına nispeten daha fazla etiketlendirilir.

 

TTR kablonun kullanılacağı alan, kablo kesiti ve damar sayısına göre tercih edilmelidir. Özellikle kablo kesiti belirlenirken, elektrik yükü kapasitesi ile kablo uzunluğu dikkate alınmalıdır. Bunu tam olarak hesaplamak içinse öncelikle gerilim hesabı yapılmalı, daha sonra TTR kablonun takım taşıma kapasitesi göz önüne alınmalıdır. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.